Balayage trend

balayage in stjil haar en krullend haarWaar komt de balayage trend vandaan?

Balayage is een frans woord dat ‘veeg’ of ‘vegen’ betekend, dat komt omdat er naast het gebruik van haarverf er alleen een kwast wordt gebruikt waarmee er subtiele lijntjes in ‘geveegd’ worden. Een balayage is dus meer een kleurtechniek dan een specifieke kleur. Bij het maken van een balayage wordt er gebruik gemaakt van haarverf in lichtere tinten dan je eigen haarkleur om een zo natuurlijk mogelijk effect te creëeren.

Hoe word je haar balayage?

Het is een manier van kleuren waarbij je “uit de losse hand” high lights creëerd, geen folies dus.  Omdat er bij de balayage techniek wordt gewerkt met subtiele kleurverschillen lijkt het resultaat op een zachtere subtielere variant van een ombre alleen dan met high lights. Door deze lichte effecten resulteerd dit in een zo natuurlijk mogelijk effect met veel glans. Het haar oogt ook veel lichter. Bovendien krijg je geen last van uitgroei, je kunt deze coupe dus makkelijk bijhouden met drie á vier kappersbezoeken per jaar! De kosten voor een balayage-behandeling liggen tussen de €45,- en €75,-, afhankelijk van de lengte en dikte van je haar. Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend advies.

Hoe houdt je de kleur zo mooi mogelijk?

Om de haarkleur zo mooi mogelijk te houden zal je het best elke 8 weken balayage haarkleur trend 2015 en 2016een kleine behandeling kunnen laten doen. Hiermee voorkom je dat de kleur dof wordt. Door de subtiele kleuring komt er niet snel uitgroei tevoorschijn, je kunt dus ook wat minder vaak naar de kapper gaan. Thuis kun je gebruik maken van speciale kleurshampoo’s deze zijn in het algemeen milder voor het haar zodat je zelf de kleur zo lang mogelijk mooi kunt houden.

Ben ik geschikt voor balayage haar?

balayage kleurtechniekBalayage bestaat uit verschillende bruin- en blond tinten met een gouden ondertoon. Als je van jezelf al bruin of blond haar hebt is de kleurtechniek dus heel makkelijk aan te brengen en staat het ook natuurlijk. Het maakt niet uit of je lang haar hebt of kort haar en of het haar stijl of krullend is, het staat bij alles even mooi! Door het bepalen van je huidskleur, oogkleur en natuurlijke haarkleur adviseer ik je graag welke kleuren het beste bij je staan.