Sombre haarkleur en Ombre haarkleur

De Ombre haarkleur is de afgelopen jaren al erg populair. Eind 2015 en begin dit jaar is een subtielere versie van de Ombre haarkleur echt de trend. Maak kennis met de Sombre haarkleur!

Wat is het verschil tussen een Sombre en Ombre haarkleur?sombre haarkleur

Bij een ombre haarkleur (voor sommige dip dye) werd je haar in twee verschillende kleuren gekleurd. Het kon gaan over twee nuances van eenzelfde kleur, die in elkaar overliepen. Maar meestal ging het om twee uiteenlopende kleuren, die met elkaar werden gecombineerd voor een ‘knal’-effect. Denk hierbij bijvoorbeeld aan blond en roze, of bruin en blauw.

Dit jaar zijn juist natuurlijke haarkleuren weer helemaal in. Bij de Sombre haarkleur wordt er daarom zo natuurlijk mogelijk gekleurd. Hierdoor wordt een geleidelijke overgang van donker naar licht gecreëerd. Bij de aanzet wordt de donkerste kleur aangebracht, waarna een iets lichtere haarschakering volgt, om te eindigen met de lichtste kleurschakering op de puntjes. De lichte kleurnuances worden met verschillende high- en lowlights in je haar gemaakt en zorgen voor een bijzonder subtiel en natuurlijk effect. Kortom de sombre haarkleur is een subtiele variant van een ombre. De kleur verschillen liggen zo dicht bij elkaar waardoor het een zachter en wat eleganter effect heeft. Wie had enkele jaren terug kunnen denken dat de uitgroei van je haarkleur nog hip zou kunnen zijn?!

Ga jij ook voor de Sombre haarkleur?

Wil jij ook een trendy Sombre haarkleur, maar twijfel je nog? Het feit dat je de Sombre makkelijk kunt onderhouden en bijhouden is ook een groot voordeel. Omdat de ‘uitgroei’ hot is, hoef je jouw haarkleuring dus niet om de 6 weken te laten bijwerken!

De Sombre kan in iedere haarkleur gemaakt worden. De Sombre is mooi in bruine en blonde kleuren, maar met een rode haarkleur kun je ook een fantastisch resultaat behalen! Zolang de overgang van de kleurnuances maar natuurlijk en subtiel van donker naar licht verloopt, is het goed.

sombre haarkleur