Waarom olaplex?

 Eerst iets over zwavelbruggen

Ons haar bevat miljoenen zwavelbruggen (disulfidebruggen). Deze ‘verbindingen’ geven ons haar structuur, sterkte en stabiliteit. Omdat chemische behandelingen zoals kleuren, blonderen en thermische behandelingen zoals föhnen en de stijltang ons haar beschadigen kan het haar ernstig zwak en futloos worden. Hierdoor kunnen haarkleuren sneller dof worden, en kunnen er gespleten punten ontstaan, ook voelt het droog en soms stug aan. In sommige gevallen kan haar zelfs afbreken. 

Olaplex zorgt ervoor dat de zwavelbruggen in het haar intact blijven waardoor je geen zorgen meer hoeft te maken over beschadigingen aan het haar door bijvoorbeeld een nieuwe haarkleur.

Wat doet olaplex?

Olaplex herstelt aangetast en beschadigt haar. Door middel van een door Olaplex gepatenteerd ingrediënt, bis-amino diglycol dimaleate wordt het haar van binnenuit herstelt. Het beschermt dus niet alleen je haar het haar wordt ook herstelt. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat er geen chemische reactie kan ontstaan tijdens het kleurproces omdat het sneller hecht met een enkele zwavelbrugverbinding dan met zuurstofmoleculen die cysteïnezuur creëren. Omdat zuur de proteïne in het haar afneemt is het belangrijk dat een enkel zwavelwaterstofcomponent gematched wordt met een enkel zuurstofmolecuul. Olaplex zorgt ervoor dat die verbinding sneller wordt gemaakt dan de verbinding waar cysteïnezuur vrij kan komen.  

Als alle zwavelbruggen intact zijn en op één lijn liggen resulteert het in sterk en zichtbaar gezond, glanzend, zacht en mooi haar. Olaplex is dus een middel dat er niet alleen voor zorgt dat je haar wordt beschermd maar het herstelt ook nog eens de al beschadigde verbindingen door in het haar nieuwe verbindingen te maken die het haar sterker maken.

Hoe werkt het?

Het gepatenteerde ingrediënt creëert nieuwe verbindingen en repareert aangetaste verbindingen in het haar. Er is maar één product die dat kan. In slechts 3 stappen sterk, glanzend en prachtig haar.

stap 1) Olaplex NO. 1 wordt door de kapper toegevoegd aan je haarverf/blondering/permanent of verdund met water voor een op zich zelf staande herstelbehandeling. 

stap 2) Olaplex NO. 2 wordt toegevoegd na het uitspoelen van de haarverf/blondering/permanent. De inwerktijd is 10 minuten.

3) Olaplex NO.3 is een thuisbehandeling waarmee je het haar thuis kan onderhouden en er voor kan zorgen dat het nog sterker wordt. Breng eens per week een rijkelijke hoeveelheid aan op je haar laat het 10 minuutjes inwerken, spoel het uit en was het na met een goede shampoo of conditioner.d

Wilt u meer weten over de producten van Olaplex?

Wilt u een afspraak maken?